STADSKANAAL - De 40-jarige man uit Stadskanaal, die in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een brand in Nieuw-Buinen werd verwond door politiekogels, eist van de schutter een schadevergoeding. Dat heeft zijn advocaat J. Klopstra vrijdag gezegd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Klopstra begint een civiele procedure, waarin een voorschot wordt gevraagd op de te verwachten schade. Zijn cliënt bezit in zijn woonplaats een tattoo-shop en mist nu zijn maandinkomen van tussen de 2000 en 3000 euro. Volgens de medici, van wie Klopstra één dezer dagen een rapport verwacht, blijft het slachtoffer de komende maanden aan het ziekbed gekluisterd. De man ligt niet meer op intensive care, maar heeft nog wel intensieve verzorging nodig.

Namen

De raadsman heeft de negen namen van de agenten die ter plaatse waren tijdens het incident en hun dienstdoende politiechef opgevraagd. "Deze namen heb ik nog niet gekregen, maar ik wil hen ondervragen. Ook drie tot vijf buurtbewoners die de schietpartij van dichtbij hebben meegemaakt, wil ik onder ede horen", zegt Klopstra. Dit verzoek gaat volgende week de deur uit. Deze verhoren staan overigens los van het rechercheonderzoek dat momenteel nog niet is afgerond.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) kan nog geen mededelingen doen over het onderzoek van de Rijksrecherche. Wel deelt zij mee dat de aangifte van poging tot doodslag, die het slachtoffer tegen de schutter heeft ingediend, door het OM is ontvangen.