Twee Duitsers die vrijdag bij een aanrijding betrokken waren op de A58 in de Vlaketunnel probeerden het voorval te vergeten door hun auto in de bosjes te verstoppen. Dat lukte niet, agenten konden het tweetal dankzij een tip van een buurtbewoner arresteren. Beiden bleken onder invloed van alcohol.

De 34-jarige man en zijn 27-jarige bijrijdster botsten vrijdagmiddag rond 17.15 uur op een voorganger toen deze moest remmen. Ook andere auto’s raakten beschadigd en moesten weggesleept worden, waardoor de tunnel enige tijd was afgesloten.

Het tweetal reed na het ongeval door zonder gegevens achter te laten. Echter was het de bestuurder ontgaan dat zijn kentekenplaat bij de aanrijding van de auto was gevallen, waardoor de politie een gerichte zoekactie op kon starten.

Een inwoner van de Dijkwelsestraat in Kapelle, dat zo’n 5 kilometer verderop ligt, zag dat de verdachten hun auto in de bosjes aan het verstoppen waren. Zij vroegen de inwoner hen naar Duitsland te brengen, maar in plaats daarvan werd de politie ingelicht.