BAGDAD - De Iraakse hoofdstad Bagdad was donderdag opnieuw het toneel van een reeks zelfmoordaanslagen. Een aanslag in het zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad kostte donderdagochtend minstens zestien Irakezen het leven, onder wie tien politieagenten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ook onder de 21 gewonden zijn veel agenten. De aanslag was gericht tegen een politiepatrouille. Dat heeft een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken gezegd.

Twee andere zelfmoorddaders sleurden later in de wijk Dura zeker zeven agenten met zich mee in de dood en verwondden zeventien anderen.

Door een aanslag op een Amerikaanse konvooi in het oosten van de stad raakten twee Amerikaanse militairen gewond.

De aanslag volgt op een reeks terreuraanslagen in Bagdad, waardoor woensdag bijna 150 mensen om het leven kwamen. Volgens de leider van het terreurnetwerk al-Qaeda in Irak, Abu Musab al-Zarqawi, zijn de aanslagen onderdeel van een "totale oorlog" tegen de sjiieten in het land.

Door een andere aanslag in de noordelijke stad Kirkuk kwamen donderdagochtend twee agenten om het leven en raakten vier anderen gewond. Een bom explodeerde toen hun auto langsreed, meldde een politiewoordvoerder.