RENKUM - De verwarde man die woensdagavond voor problemen zorgde in het Gelderse Renkum, is rond 22.00 uur 's avonds aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 36-jarige alleenwonende man dreigde met een ontploffing.


Foto: Marc Koot | Uit voorzorg zijn twee straten afgezet en zeventien woningen ontruimd

De politie kreeg woensdag om 15.00 uur een melding over een verwarde man. De man, woonachtig aan de Doctor Haverkorn van Rijsewijkweg in Renkum, dreigde met een ontploffing. Uit voorzorg werden twee straten afgezet en zeventien woningen ontruimd. De 34 bewoners kregen elders onderdak.


Foto: Marc Koot | De politie kon de man uiteindelijk buiten zijn woning aanhouden

Over de aard van het ontploffingsgevaar wil de politie niets zeggen. Het ging volgens de Renkumse burgemeester P. Bruinooge om een 'buitengewoon gevaarlijke' situatie. Terrorisme is volgens de burgemeester uitgesloten.

Veilig

De politie kon de man uiteindelijk buiten zijn woning aanhouden. De politie bekijkt nu of het veilig is om de woning binnen te gaan. Daarom kunnen de 34 bewoners nog niet naar huis. Een aantal van hen wordt in een hotel opgevangen.

De politie heeft in totaal twintig agenten ingezet. Ook brandweer en ambulancepersoneel waren aanwezig. Bij de wegafzettingen ontstond een toeloop van buurtbewoners.