MAASTRICHT - Tussen de zelfmoord van een 32-jarige man uit Landgraaf vorige week woensdag en de moord op Nicky Verstappen in 1998 bestaat geen enkel verband. Dat heeft de politie woensdag laten weten.

Dinsdag zei de politie nog dat de man uit Landgraaf een afscheidsbrief had geschreven die een dergelijk verband deed vermoeden. Maar woensdag stelde de politie dat er geen afscheidsbrief is geweest. Zij spreekt nu over een "misverstand" en zegt dit in hoge mate te betreuren. De 32-jarige is nooit verdachte geweest in de zaak Verstappen.

Wel is er enkele weken geleden een brief in een flesje aangetroffen bij het monument van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. In deze brief werd overigens op geen enkele wijze gerept over de dood van Nicky Verstappen. Door een intern misverstand heeft de politie het een met het ander in verband gebracht.

De politie meldde tenslotte nog dat de 32-jarige inwoner van Landgraaf vorige week op de Brunssummerheide is gevonden. Hij lag op enkele honderden meters afstand van het monument ter nagedachtenis aan Nicky Verstappen. En dus niet op dezelfde plaats, zoals zij dinsdag nog had gemeld.