DEN HAAG - Het onderkomen van het onafhankelijke parlementslid Nawijn, door hemzelf omschreven als 'hondenhok' en 'onderzeeër', voldoet gewoon aan de wet. Het biedt voldoende werkruimte, er komt daglicht binnen en de ramen kunnen worden geopend. Dat heeft een woordvoerster van de Arbeidsinspectie woensdag laten weten.

De inspectie heeft de werkkamer van Nawijn en zijn medewerkers in het vroegere Rijksarchief aan het Plein in Den Haag bezocht. De facilitaire dienst van de Tweede Kamer gaat nog een aanvullend onderzoek verrichten naar het klimaat in de ruimte. De ventilatie is mogelijk niet helemaal in orde, waardoor de ruimte nogal muf ruikt.

Nawijn klaagt al geruime tijd over de manier waarop hij door Kamervoorzitter Weisglas is gehuisvest toen hij eerder dit jaar uit de LPF-fractie stapte en als Groep Nawijn verder ging. Het Kamerlid sprak eind vorige maand onder meer van "huisvesting waar mensen nog niet eens begraven zouden willen worden".

Boete

De parlementariër kondigde woensdag aan dat hij zijn strijd om prettiger huisvesting voortzet. Hij betreurt het dat de Arbeidsinspectie hem als werkgever geen boete heeft opgelegd. "Dat is jammer genoeg niet gebeurd. Ik had deze zaak graag voorgelegd aan een rechter."