ZEIST - De politie heeft 35 tips ontvangen naar aanleiding van het opsporingsbericht over het vermiste echtpaar en zijn vier dochters uit Zeist. Het gaan echter niet om concrete aanwijzingen over de verblijfplaats, meldde de politie woensdag.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De zes gezinsleden zijn al meer dan een maand spoorloos. Hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, is de politie ongerust.

Dinsdag vroeg de politie het publiek om hulp. Van twee zonen van 16 en 17 jaar is de verblijfplaats wel bekend. Zij zijn een jaar geleden onder toezicht gesteld van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ) en uit huis geplaatst. Ook de vier dochters (9 tot 15 jaar) zouden in augustus uit huis worden geplaatst, maar toen de SGJ contact opnam met de ouders, bleek het gezin verdwenen.

Gaslek

De politie was op 11 augustus bij de woning van het gezin, toen agenten reageerden op een melding van een gaslek. Het lek bleek met opzet veroorzaakt. Een door de ouders gehuurde auto, die op 13 augustus moest worden ingeleverd bij het huurbedrijf, werd niet teruggebracht.

Mogelijk bestaat er een verband tussen de verdwijning en aangiften tegen de vader wegens oplichting. De man heeft een rijschool. Gedupeerde leerlingen van de rijschool kunnen een claim indienen bij de Stichting Rijschool Belang (SRB). De rijschoolbranche wil zo proberen hen gedeeltelijk te compenseren.