Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 2 juni: de eerste officiële tropische dag van het jaar. In De Bilt werd rond 16.00 uur de 30 graden aangetikt.

Veel mensen trokken zondag naar het Scheveningse strand. (Foto: Pro Shots)

Zwemmers zoeken verkoeling in zwembad De Peppel in Ede. In het bad wordt geen chloor of zout gebruikt, maar wordt het water schoon gehouden door filters met plantjes. (Foto: ANP)

Bezoekers van het festival Best Kept Secret zoeken verkoeling. Tijdens het optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Liz Phair was het angstvallig leeg voor het hoofdpodium en bleven de bezoekers zoveel als mogelijk in de schaduw of zocht men verkoeling in het water. (Foto: ANP)

Ook in andere delen van het land was het tropisch warm. In Brunssum was een strakblauwe lucht te zien. Weerbureaus waarschuwden voor de sterke zonkracht. (Foto: NU.nl/Jan Middelveld)

In Egmond aan Zee was een beetje sluierbewolking te zien aan de hemel. (Foto: NU.nl/Jeroen Rossum)

In Maastricht kwamen zondag de Reuzen op bezoek. Ze trokken door de binnenstad tijdens de internationale Reuzenstoet. Voor deze tiende editie waren vijftig reuzen te gast uit binnen- en buitenland. (Foto: ANP)

Het was in Zuidoost-Brabant een mooie dag om te fietsen. (Foto: NU.nl/Ben Saanen)

Mensen zoeken verkoeling in de vijver op het Museumplein het centrum van Amsterdam. (Foto: ANP)

Bootjes op een gracht in het centrum van Amsterdam. (Foto: ANP)

Zonaanbidders genieten van eerste tropische dag
69
Zonaanbidders genieten van eerste tropische dag