DEN HAAG - De vader van Maikel, het vriendje van Nienke Kleiss, vindt de excuses van de baas van het Openbaar Ministerie, Brouwer, en minister Donner van Justitie niet genoeg. Zijn zoon werd destijds niet geloofd en is op een harde wijze verhoord terwijl hij getuige was en bovendien nog maar 11 jaar.

De vader overweegt gerechtelijke stappen om te bereiken dat de verantwoordelijken voor het politieverhoor worden ontslagen. Hij zei dat dinsdag in de tv-rubriek Netwerk.

Onder druk

Zo is bij het naspelen van de gebeurtenis een rechercheur bovenop Maikel gaan zitten met zijn handen om zijn keel. Hij wijst erop dat zijn zoon onder druk is gezet om iets anders te verklaren. "Maar Maikel heeft volgehouden", aldus de vader.

Ook in de Tweede Kamer is geschokt gereageerd op de manier van verhoren van het kind, dat de gebeurtenis wist te overleven. Daardoor is hij opnieuw slachtoffer geworden en dat is onverdraaglijk, vindt Kamerlid Vos van GroenLinks. "Dit is het meest schrijnende aan de zaak", zei CDA'er Van Haersma Buma, die zei dat hij kippenvel kreeg toen hij erover las in het rapport. Ook Donner zelf gaf al aan dat de verhoren op een harde wijze gebeurden.

Uitleg

De Tweede Kamer wil meer uitleg over de gang van zaken omtrent de Schiedamse parkmoord. De fracties konden tot dinsdagavond aanvullende vragen stellen die Donner woensdag beantwoord moet hebben. Donderdag volgt een spoeddebat.