BRUNSSUM - De politie onderzoekt of er een link bestaat tussen de moord op Nicky Verstappen en een zelfdoding vorige week woensdag op de Brunssummerheide. Een 32-jarige man uit Landgraaf verhing zich daar op precies dezelfde plaats waar Nicky Verstappen in augustus 1998 levenloos werd aangetroffen. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag bevestigd.

De man uit Landgraaf liet een afscheidsbrief achter en die is voor de recherche aanleiding om te gaan speuren naar een verband met de moord op Verstappen. Daarbij wordt onderzocht of de man uit Landgraaf Nicky kende. Wat in de afscheidsbrief staat, wil de politie niet zeggen.

Doodsoorzaak

Nicky Verstappen uit het Noord-Limburgse Heibloem verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Anderhalve dag later werd hij in een bosje in de buurt dood gevonden. De dader is nooit gepakt. Ook de doodsoorzaak is nooit vastgesteld en mogelijk is het toen 11-jarige jongetje seksueel misbruikt tijdens het jeugdkamp.

Twee rechercheurs van de politie deden nog onderzoek in deze moordzaak, maar woensdag worden enkele rechercheurs extra op de zaak gezet, aldus de politie. Het nieuwe onderzoeksteam gaat onder meer in de dossiers kijken of de 32-jarige man al eerder in het onderzoek genoemd is.

In de zaak rond de moord op Nicky Verstappen heeft de politie de afgelopen jaren vijf verdachten in het vizier gehad.