ZEIST - Een gezin uit Zeist is al een maand spoorloos. Hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, stuurt de politie dinsdag een opsporingsbericht uit voor de vader, moeder en hun vier minderjarige dochters (9 tot 15 jaar), meldde een woordvoerder.

Van twee andere kinderen uit het gezin is de verblijfplaats wel bekend. Dat zijn volgens de woordvoerder twee jongens die enige tijd geleden door Jeugdzorg uit huis geplaatst zijn.

De politie weet over de vermissing sinds 11 augustus, toen agenten reageerden op een melding van een gaslek in de woning van het gezin aan de Nepveulaan. Het lek bleek met opzet veroorzaakt.

Oplichting

De woordvoerder bevestigde dat er tegen de vader uit het gezin, een rijschoolhouder, aangifte is gedaan wegens oplichting. "Mogelijk dat hij op de vlucht is geslagen, maar tot op heden is dat speculatie. We sluiten niets uit."

Onderzoek heeft uitgewezen dat het gezin een huurauto tot zijn beschikking had die op 13 augustus moest worden ingeleverd bij het verhuurbedrijf. De auto is nooit bij de verhuurder teruggebracht. De politie vraagt mensen die meer weten over de verblijfplaats van het gezin contact met haar op te nemen.