Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 26 mei: Inwoners 21 EU-landen naar de stembus, de Amerikaanse president Donald Trump en de Japanse premier Shinzo Abe golfen in Japan.

Een Duitse vrouw draagt een traditionele bollenhoed tijdens het stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen. (Foto: AFP)

Ook deze Hongaarse vrouwen zijn speciaal voor de verkiezingen gekleed in traditionele kledij. (Foto: AFP)

De Japanse premier Shinzo Abe maakt een selfie met de Amerikaanse president Donald Trump. De twee wereldleiders speelden een rondje golf tijdens hun ontmoeting in Japan. (Foto: ANP)

De rechter heeft zondag in een vonnis de geplande ov-staking van 28 mei verboden in de regio rondom luchthaven Schiphol. (Foto: ANP)

Daarna nam Abe Trump mee naar een sumoworsteltoernooi in de Japanse hoofdstad Tokio. (Foto: AFP)

De Italiaanse wielrenners Dario Cataldo en Mattia Cattaneo vormden de eerste kopgroep tijdens de vijftiende etappe van de Giro d'Italia. (Foto: Getty)

Een luchtfoto van de rijstvelden in de provincie Guizhou, in het zuidwesten van China. (Foto: Pro Shots)

Podium met kinderen stort in bij theaterschool in China
37
Podium met kinderen stort in bij theaterschool in China

Bij een danscompetitie voor kinderen in de Chinese stad Zhangzhou is zaterdag het podium ingestort. Bij het ongeluk is een dertienjarig meisje overleden, veertien kinderen raakten gewond. Het is nog niet duidelijk waardoor het podium is ingestort.