Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zaterdag 25 mei: President Zuid-Afrika ingehuldigd, open dag Oranjevrouwen bij de KNVB en Frans Timmermans spreekt in Oostenrijk.

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa tijdens zijn inhuldiging in Pretoria. Het was Ramaphosa's eerste echte inauguratie: vorig jaar nam hij het stokje over van Jacob Zuma, die moest aftreden wegens verdenkingen van corruptie. (Foto: AFP)

Zaterdag werd de Oranje open dag gehouden op de KNVB Campus. Kinderen konden onder andere op de foto met voetballer Vivianne Miedema. (Foto: Pro Shots)

Politieagenten verzamelen zich in Tokio rond het hotel waar de Amerikaanse president Donald Trump zal verblijven tijdens zijn staatsbezoek. Trump kwam zaterdag aan in Japan. (Foto: AFP)

PvdA-politicus Frans Timmermans houdt een toespraak op een campagne-evenement in het Oostenrijkse Wenen. Timmermans is het boegbeeld van de Europese sociaaldemocratische partijen. (Foto: AFP)

Het kampioensduel tussen de elftallen van Ajax en Feyenoord onder 19 jaar op sportpark De Toekomst is zaterdag gestaakt na ongeregeldheden. Het ging aan het einde van de eerste helft mis bij een 0-0-stand. Aanhangers van thuisploeg Ajax vielen op de tribune ouders van Feyenoord-spelers aan, nadat die vlak voor een grote kans van de Rotterdammers aan het juichen waren. (Foto: Pro Shots)

Zwaarbewapende Sri Lankaanse commando's rijden door de straten van hoofdstad Colombo tijdens een serie razzia's. De Sri Lankaanse autoriteiten hebben een anti-terrorisme-offensief gelanceerd na de dodelijke aanslagen op Eerste Paasdag. (Foto: AFP)