HOUSTON - Een vliegtuig van American Airlines met bestemming Dallas is woensdag kort na de start teruggekeerd naar de luchthaven van Houston in Texas. Volgens een woordvoerder van de vliegmaatschappij had er aan boord een "veiligheidsincident" plaatsgevonden.

Een woordvoerder van de FBI verklaarde tegenover een lokaal televisiestation dat het mogelijk om een kaping ging. "Het lijkt op een poging tot kaping, maar ik kan dat niet bevestigen", zei FBI-agent Robert Dogium tegen KHOU-TV in Houston.

Twee F-16's escorteerden het vliegtuig terug naar de luchthaven. Twee verdachten werden na aankomst opgepakt. Onderzoekers hebben echter vooralsnog geen wapens gevonden, maakte een woordvoerder van het vliegveld bekend.

Passagiers vertelden dat ze in het vliegtuig twee mannen zagen die kennelijk een wapen hadden, mogelijk een knipmes. Aan boord van de Fokker 100 waren naast twee air marshalls belast met de veiligheid, vier bemanningsleden en vijftig passagiers. "Er zijn helemaal geen bedreigingen geuit, maar de piloot besloot dat het veiliger was om terug te keren dan om door te vliegen", aldus de zegsman van Houston Intercontinental Airport.

Later op de avond bleek dat het waarschijnlijk om een kam gaat, zo meldt de Duitse TV zender RTL woensdagavond. Eén van de marshalls zou door de spanning van de dag overdreven gereageerd hebben en het geheel als een kaping hebben ingeschat.