PORT OF SPAIN - De Surinaamse minister van Handel en Industrie, Jack Tjong Tjin Joe, is woensdag dood aangetroffen op zijn hotelkamer op Trinidad.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van de eilandstaat bekendgemaakt. Onduidelijk is vooralsnog waaraan de bewindsman is overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De bewindsman bezocht het eiland voor een tweedaagse bijeenkomst van de Raad voor Handel en Economische Ontwikkeling, bijgewoond door verscheidene ministers van handel uit het Caribisch gebied. Volgens een Surinaams delegatielid werd Joe voor het laatst in leven gezien bij de lunch op dinsdag, de eerste dag van de bijeenkomst.

"Hij had nergens last van"

Hij was de hele nacht niet te bereiken op zijn kamer en toen hij woensdag in de loop van de ochtend niet verscheen, heeft het hotelmanagement de deur naar zijn kamer opengemaakt. "Hij had nergens last van, hij woonde de ontmoeting bij en alles leek oké met hem", aldus delegatielid en zakenman Humphrey Schurman tegen Reuters.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken treft voorbereidingen om het lichaam van Joe over te brengen naar Suriname. Joe trad in augustus 2000 toe tot de regering Venetiaan. Hij behoort tot de Javaanse partij Pertjajah Luhur, een onderdeel van het Nieuw Front