Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Maandag 20 mei: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken Duitsland, nieuwe Oekraïense president beëdigd en vijf Catalaanse politici voor een dag vrijgelaten uit gevangenis.

Een Zuid-Koreaanse vrouw in Seoel ontvangt een traditioneel hoofddeksel op de nationale coming-of-agedag. De overgang naar volwassenheid wordt gevierd met een ceremonie. Zuid-Koreanen worden vanaf hun negentiende verjaardag als volwassen gezien. (Foto: AFP)

Deelnemers van de ceremonie dragen traditiegetrouw een hanbok. De klederdracht wordt alleen op feestdagen en bij officiële gelegenheden gedragen. (Foto: AFP)

Bosolifanten lopen door Langoué Baï in het Gabonese nationale park Ivindo. De moerassige open plek in de bossen werd negentien jaar geleden ontdekt. (Foto: AFP)

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens een werkbezoek in Duitsland. Bij de Staatskanselarij van Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ze verwelkomd door minister-president Manuela Schwesig van de deelstaat en haar echtgenoot Stefan. (Foto: AFP)

Een prachtige close-up van een weidebeekjuffer. (Foto: NU.nl/Wilma Meijerink Boekhoven)

Vijf Catalaanse politici die sinds oktober 2017 vastzitten, werden maandag voor een dag vrijgelaten. Zo kon het vijftal de eerste dag van het nieuwe Spaanse parlement meemaken. De politici kregen tijdens de verkiezingen op 28 april voldoende stemmen voor hun eigen zetel. (Foto: AFP)

Komiek Volodymyr Zelensky is beëdigd als president van Oekraïne.

Gouden kinderkleren liggen rond het Binnenhof als onderdeel van het kunstproject Lost not Found van Power of Art House. Met de actie vragen de initiatiefnemers aandacht voor de meer dan tienduizend vluchtelingkinderen die sinds 2015 zijn verdwenen in Europa. (Foto: ANP)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel brengt een bezoek aan Duitse militairen in Münster. (Foto: AFP)