NEW YORK - Tientallen muzikanten, Hollywoodsterren en andere prominenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag meegewerkt aan het benefietconcert voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. Zes grote Amerikaanse omroepen zonden optredens uit van onder anderen Neil Young, U2 en rapper Kanye West.

De omroepen hadden vooraf aangekondigd dat ze de uitzending niet zouden censureren. Eventuele politieke uitspraken van deelnemende artiesten konden niet worden "weggepiept" omdat er geen vertraging zat tussen opname en uitzending.

Rancdy Newman beet het spits af op 'Shelter From The Storm, A Concert for the Gulf Coast' met 'Louisiana 1927' een lied over een orkaan uit het begin van de vorige eeuw. Mary J. Blige stond U2 bij in het nummer One en Neil Young en Mariah Carey lieten zich door gospelzangers begeleiden.

Onder de sterren die in de uitzending telefonisch donaties voor de slachtoffers in ontvangst namen, was Jack Nicholson. Collega-filmster Julia Roberts was ook van de partij en stelde dat het de verantwoordelijkheid van iedereen is, dat de Amerikaanse Golfkust haar schoonheid weer terugkrijgt.