BERLIJN - Volgens een laatste opiniepeiling in Duitsland heeft kanselierskandidate Angela Merkel niet genoeg steun om een centrum-rechtse coalitie te vormen. Het is al de vierde peiling deze week die laat zien dat de SPD van bondskanselier Gerhard Schröder zich aan het herstellen is.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Uit de politieke barometer van de tv-zender ZDF bleek vrijdag dat de conservatieve oppositie van CDU en FDP samen uitkomt op 48 procent en daarmee niet meer over een meerderheid beschikt. De CDU verloor twee punten een staat op 41 procent, de FDP staat onveranderd op 7 procent.

De SPD is daarentegen gestegen met twee punten tot 34 procent. Coalitiepartner De Groenen staat stabiel op 7 procent. De Linkspartij zou 8 procent van de stemmen krijgen als er nu verkiezingen worden gehouden.

Debat

Merkels populariteit is geslonken na het debat van zondag met Schröder. Een meerderheid van de kijkers koos de bondskanselier tot winnaar. Drie eerdere peilingen deze week lieten ook al zien dat de steun voor de combinatie CDU-FDP is teruggelopen. Over negen dagen zijn er verkiezingen in Duitsland.