BEILEN - De Drentse probleemfamilie Heringa zit opnieuw zonder woonruimte. De moeder en haar drie volwassen zoons krijgen van de gemeente Midden-Drenthe tot maandag de tijd om hun woonwagens op een parkeerplaats aan de A28 ter hoogte van Beilen te ontruimen. Aanleiding voor de ontruiming is de weigering van de familie om te gaan wonen in twee woningen in Westerbork en Beilen.

De problemen rond het gezin Heringa begonnen medio vorig jaar. Toen moest op rechterlijk bevel een huurwoning in Beilen worden verlaten wegens huurschuld en omdat er te veel mensen in één huis woonden. Moeder en zoons betrokken caravans, die zij op verschillende plaatsen neerzetten. Een door de gemeente toegewezen plek op een camping werd door het gezin al snel verruild voor gekraakte woningen.

Om het gezin uit de problemen te halen, kreeg het in augustus een 'laatste kans' van gemeente, politie, maatschappelijk werk, de gemeentelijke kredietbank en de woningstichting. Dit hield in dat het gezin gesplitst zou worden. Twee zoons zouden in Beilen een woning krijgen en moeder en een lichamelijk gehandicapte zoon een huis in Westerbork. Dat aanbod heeft het gezin geweigerd.