GELEEN - De politie heeft donderdagavond laat de 31-jarige inwoner van Geleen aangehouden die ervan wordt verdacht eerder die dag een vinger van zijn 74-jarige onderbuurman te hebben afgeknipt. Dat meldde de politie vrijdag.

De verdachte ging er na zijn daad vandoor, waarop de politie een zoektocht begon. Een patrouille van de politie vond de man op de Oranjelaan in Geleen.

Vinger kwijt

In het ziekenhuis hebben artsen tevergeefs geprobeerd de afgeknipte vinger weer aan de linkerhand van de buurman te zetten. Deze operatie mislukte, de man is zijn vinger definitief kwijt, aldus een woordvoerder van de politie vrijdag.

Het slachtoffer wordt vrijdag gehoord. Donderdag zei de politie dat het om een straatroof ging, waarbij de buurman niet alleen zijn vinger, maar ook zijn beurs en hond afhandig werden gemaakt. Maar vrijdag kwam de politie daarop terug. Volgens een woordvoerder is er geen geld verdwenen en ging het mogelijk om een ruzie.

De verdachte weigert volgens de politie iets te zeggen over de toedracht. Het slachtoffer zei niet te begrijpen waarom de verdachte hem aanviel.