HAARLEM - De 33-jarige T.V. uit Haarlem ontkent de fatale klap te hebben uitgedeeld waardoor op 29 mei een 44-jarige discotheekeigenaar uit IJmuiden op het IJmuidense strand overleed. Dat zei zijn advocaat, P. Beijen, woensdag tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Haarlem.

De discotheekeigenaar, die speciaal was ingehuurd voor de beveiliging, raakte betrokken bij een massale vechtpartij in een strandtent. Er waren ruim honderd mensen aanwezig. Volgens verschillende getuigen heeft V. het slachtoffer geslagen, waarna hij achterover viel. Bovendien waren zijn beide oogkassen gebroken.

Geschopt

Volgens een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is de discotheekeigenaar overleden doordat hij achterover op de harde grond is terechtgekomen en doordat hij veelvuldig tegen zijn hoofd is geschopt en geslagen.

Advocaat Beijen stelde woensdag dat zijn cliënt daar nooit verantwoordelijk voor kan zijn. Als de man al een klap heeft uitgedeeld, betoogde de raadsman, dan had hij toch niet hoeven verwachten dat het slachtoffer dood zou gaan.

Getuigen

Beijen wilde daarom dat de verdachte zou worden vrijgelaten, maar dat wees de rechtbank af. De rechters vinden dat er nog enkele getuigen moeten worden gehoord, onder wie twee deskundigen van het NFI en enkele getuigen van de vechtpartij in het strandpaviljoen. Het is de bedoeling dat de zaak tegen V. op 6 oktober inhoudelijk wordt behandeld.