AMSTERDAM - De fractievoorzitter van de VVD, Zalm, is geïrriteerd door het optreden van minister Heinsbroek. Zalm liet duidelijk merken dat hij niet gecharmeerd is van jongste uitspraken van minister. De VVD-er liet weten een beetje moe te worden van Heinsbroek. Dat meldt het AD.
AD

Aanleiding was de uitlating van Heinsbroek over de rol van de minister van Financiën in het kabinet. De LPF-minister vindt de invloed van Financiën veel te groot. Dit komt volgens hem doordat er te strakke afspraken zijn gemaakt in het regeerakkoord. Volgens Heinsbroek kan het financieringstekort best oplopen indien dit ten goede komt van de lastenverlichting voor de burgers.

Dit bleek tegen het zere been van Zalm. Hij was zelf acht jaar minister van Financiën in de kabinetten Kok en hij was het die tijdens de formatie er op stond dat er solide financiële afspraken werden gemaakt. Zalm vindt het vooral 'raar' dat Heinsbroek terugkomt op de afspraken die zijn gemaakt tijdens de ministerraad waarbij de minister zelf bij aanwezig was.

Volgens Zalm wordt het tijd dat Heinsbroek een keuze gaat maken; of hij moet het beleid van het kabinet steunen of opstappen.