SWALMEN - Een arrestatieteam heeft woensdag in de vroege ochtend een 32-jarige inwoner van het Limburgse Swalmen gearresteerd, die zijn 53-jarige moeder met een samoerai-zwaard had bedreigd. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bevestigd.

Nadat de man dinsdagavond zijn moeder had bedreigd, richtte hij zich tegen de gealarmeerde politiemensen. Die trokken zich terug en kregen vervolgens assistentie van onderhandelaars en een arrestatieteam. De onderhandelaars kregen geen vat op de man, het arrestatieteam kon hem uiteindelijk overmeesteren.

De man is ingesloten. Een arts zal hem onderzoeken, volgens de politie was de man zeer verward, in dronken toestand en zwaar agressief. Zijn 53-jarige moeder bleef ongedeerd.

Volgens agenten dook dezelfde man enkele weken geleden in een camouflagepak op langs de Rijksweg in Swalmen. Daar joeg hij automobilisten met een wapen de schrik op het lijf. Een zoektocht door de politie leverde toen geen resultaat op. De woordvoerder van de politie kon dit laatste bevestigen noch ontkennen.