HONGKONG - De politie van Hongkong heeft het publiek om hulp gevraagd bij de identificatie van een mysterieuze westerse vrouw, die naakt is aangetroffen op een strand van de voormalige Britse kroonkolonie. Het gaat om een 35- tot 45-jarige broodmagere vrouw van 1,62 meter lang met bruin haar en een lichte huidskleur.

Politiemannen troffen de vrouw vrijdag aan op de kust van Victoria Harbour, vlak bij een verlaten landingsbaan van de luchthaven Kai Tak. Zij had niets bij zich, ook geen identiteitspapieren.

De politie heeft met hulp van tolken in diverse talen geprobeerd de vrouw aan de praat te krijgen, maar zij blijft zwijgen. Een doventolk kreeg evenmin contact met haar. Ook wil of kan zij niets opschrijven.

Raadsel

Wat er met de vrouw aan de hand is, is vooralsnog een raadsel. De politie heeft meldingen gekregen van mensen die haar op straat hadden zien lopen. Er zijn geen aanwijzingen dat zij slachtoffer is van een misdrijf. Zij heeft geen zichtbare verwondingen.

Pianoman

Het verhaal over de vrouw doet denken aan dat van de 'pianoman', die de gemoederen in Europa maandenlang na zijn vondst aan de Britse kust in beroering hield. De man leek niet te kunnen spreken, maar wist wel via een tekening duidelijk te maken dat hij piano wilde spelen. Maandenlang lukte het niet zijn identiteit te achterhalen, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een twintigjarige Beierse boerenzoon met psychische problemen.