Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 3 mei: Aanvoerders en trainers Willem II en Ajax poseren met KNVB-beker, herdenking voor gevallen Spoorwegpersoneel en bezoekers in Parijse winkelstraat kijken op tegen kunstwerk.

De aanvoerders van Willem II en Ajax poseren in Zeist samen met hun trainers, Adrie Koster en Erik Ten Hag met de TOTO KNVB-beker. (Foto: ANP)

Bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel worden door de Nederlandse Spoorwegen en ProRail jaarlijks de 477 medewerkers herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen bij het uitoefenen van hun werk. (Foto: ANP)

Een Thaise man fotografeert de decoratie die neergelegd is ter voorbereiding van de kroningsceremonie voor de Thaise koning Maha Vajiralongkorn in Bangkok. (Foto: AFP)

Bezoekers in de Parijse winkelstraat Le Village Royal kijken tegen een zee van paraplu's op. De Portugese kunstenaar Patricia Cunha is verantwoordelijk voor het Umbrella Sky Project. (Foto: AFP)

Een groep Indiase vrouwen draagt een pot met water op hun hoofd als onderdeel van het Hindoeïstische ritueel Pani Dhod. (Foto: AFP)

In Berlijn houden schoolkinderen een 'die-in' tijdens een klimaatprotest waar ongeveer zeventienhonderd mensen op afkwamen. Daarmee simuleren zij massale sterfgevallen die het gevolg zouden kunnen zijn van klimaatverandering. (Foto: AFP)

Cycloon Fani blaast voertuigen omver in India
59
Cycloon Fani blaast voertuigen omver in India

De cycloon die vrijdag over India raasde is de krachtigste in twintig jaar tijd.