DEN HAAG/LEIDERDORP - Met de aanhouding van veertien verdachten heeft de politie van het korps Hollands Midden een grootschalige drugslijn tussen Nederland en Engeland opgerold. De politie onderschepte drugstransporten in onder andere Hoofddorp, Rijnwoude, Echt (Limburg) en Brugge (België).

Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag bekendgemaakt. Twintig rechercheurs deden de afgelopen negen maanden onderzoek naar de drugsorganisatie, die zich internationaal bezighield met de uitvoer van grote hoeveelheden verdovende middelen naar vooral Engeland. De veertien verdachten variëren in leeftijd van 31 tot 60 jaar.

In totaal nam de politie ruim 1000 kilo harddrugs en 500 kilo softdrugs in beslag met een totale handelswaarde van ruim 35 miljoen euro. Verder werden zes vuurwapens, waaronder een mitrailleur met geluiddemper, in beslag genomen.

Met de aanhouding van de verdachten menen de politie Hollands-Midden en justitie een complete transportlijn van verdovende middelen van hard- en softdrugs naar Engeland te hebben ontmanteld.