HEERLEN - Een arrestatieteam van de politie is maandagavond bij een drugsactie de verkeerde woning in Heerlen binnengevallen. Hierbij raakte een van de bewoners, een 65-jarige man, gewond, liet de politie dinsdag weten.

Ook veroorzaakte het arrestatieteam "behoorlijke schade" aan de entree van de woning. Politie en justitie hebben inmiddels hun excuses aan de bewoners aangeboden. De politie was op zoek naar drugs. De man en zijn 62-jarige vrouw bleken echter niets met verdovende middelen te maken te hebben.

Spoorloos

Later maandagavond viel het arrestatieteam een andere woning in het buurtschap Moorveld binnen. Hier werd 11,5 kilo harddrugs gevonden. De bewoner van dit huis was spoorloos.

Justitie en politie zeggen de gang van zaken in hoge mate te betreuren. De Maastrichtse persofficier van justitie W. Smits noemde het "een hele nare gebeurtenis met een grote impact voor deze oudere mensen. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel".

Informatie

Justitie en politie zijn een onderzoek begonnen om uit te zoeken op grond waarvan tot de bewuste inzet werd besloten en hoe de uitwisseling van informatie tussen de betrokken politiediensten is verlopen.

Maandagavond werd de schade aan de woning al provisorisch hersteld in afwachting van definitieve reparatie.