AMSTERDAM - Een 31-jarige motorrijder uit Amsterdam heeft een wel heel baldadige manier uitgekozen om zijn afkeer van politie en justitie duidelijk te maken. Agenten zagen de motorrijder zondagavond met flinke snelheid over de A6 rijden in de richting van Amsterdam. Ze zagen dat het kenteken was afgeplakt en besloten hem te volgen.

Op de ringweg rond de hoofdstad klokten de agenten een snelheid van bijna 200 kilometer per uur. Toen de man voor zijn huis in het centrum van Amsterdam van zijn motor afstapte, werd hij gearresteerd. Tot verbijstering van de agenten zagen ze dat de snelheidsduivel zijn kenteken had afgeplakt met een oude bekeuring.

Afgescheurd

"Het was een afschrift van het Centraal Justitieel Incasso", zei een politiewoordvoerder dinsdag. Het is de politie niet bekend of de bekeuring ook een snelheidsovertreding betrof. De acceptgiro was er afgescheurd.

De politie heeft het rijbewijs én de rode motor van de man in beslag genomen. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor te hard rijden en het bedekken van zijn kentekenplaat.