NEW ORLEANS - Technici van het Amerikaanse leger hebben een grote breuk in een dijk bij 17th Street Canal in New Orleans gedicht. Daarna is met een grote pompinstallatie bij de dijk begonnen met het afvoeren van water. Dat heeft woordvoerder John Hall van het legerkorps voor technici maandag (plaatselijke tijd) laten weten.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

In New Orleans zijn van oudsher 22 waterpompen geïnstalleerd, maar door het uitvallen van de stroom na de orkaan werkten die niet of werden ze door het hoogwater onbereikbaar.

De waterpompinstallatie in 17th Street Canal is een van de grootste ter wereld, met een capaciteit om elke seconde 283 kubieke meter water af te voeren. Hall zei dat de pomp nog lang niet op de volledige capaciteit draait, maar dat het de bedoeling is daar geleidelijk naartoe te werken.

Technici waren dinsdag nog druk in de weer om een breuk in een andere dijk te dichten. Door de dijkbreuken liep het laaggelegen New Orleans grotendeels onder. Voor het afvoeren van het water zijn ongeveer tachtig dagen nodig.