Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Dinsdag 23 april: slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka worden begraven, in India gaan mensen naar de stembus en de Japanse premier Shinzo Abe is op bezoek bij zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron.

Op Eerste Paasdag werd Sri Lanka getroffen door meerdere aanslagen op kerken en hotels. Er vielen ruim driehonderd doden. Dinsdag zijn de eerste slachtoffers begraven. (Foto: AFP)

Kinderen spelen buiten in de Soedanese hoofdstad Khartoum. (Foto: AFP)

De Franse premier Emmanuel Macron verwelkomt dinsdag de Japanse premier Shinzo Abe. (Foto: AFP)

Op de begrafenis van een van de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka rouwen familieleden naast de kist. (Foto: AFP)

Een beschadigde kerk op de Filipijnen. Het land werd maandag getroffen door een aardbeving. (Foto: AFP)

Het hooggerechtshof in Myanmar heeft dinsdag het hoger beroep van twee journalisten van persbureau Reuters afgewezen. Veel demonstranten kwamen samen om hun steun te betuigen. (Foto: AFP)

Demonstratie van boa's op de Dam. De handhavers voeren actie voor middelen om zich te verdedigen tegen agressie. Ze willen een wapenstok en pepperspray. (Foto: ANP)

In India gaat jong en oud ook dinsdag weer naar de stembussen. Deze mensen gaan naar een door enkel vrouwen gerund stembureau. (Foto: AFP)

Een beveiliger houdt de wacht buiten de St. Anthony's Shrine in de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo, twee dagen na de aanslagen. (Foto: AFP)