AMSTERDAM - Op Aruba is de 17-jarige Joran van der S. vrijgelaten. Dat zegt zijn advocaat David Kock zaterdag. Hij heeft drie maanden in voorlopige hechtenis gezeten in verband met de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. Van der S. is vrijgelaten op voorwaarde dat hij op Aruba blijft en beschikbaar is voor ondervraging.

De Nederlandse tiener werd 9 juni gearresteerd met twee vrienden van Surinaamse afkomst. Zij werden na korte tijd weer vrijgelaten, maar werden vorige week opnieuw gearresteerd. Ook zij zijn vandaag wederom in vrijheid gesteld. Kock zegt dat Van der S. binnenkort naar een universiteit in Nederland zal gaan.

De 18-jarige Holloway verdween op 30 mei tijdens een vakantie op Aruba met klasgenoten ter gelegenheid van het behalen van haar middelbare schooldiploma. Getuigen zagen haar voor het laatst in het gezelschap van Van der S. en de broers K.. Grootschalige zoekacties naar het stoffelijk overschot van de waarschijnlijk om het leven gekomen Holloway en onderzoeken naar wat zich in de nacht voor haar verdwijning precies heeft afgespeeld, hebben niets opgeleverd.

Ondanks de vrijlatingen gaat de politie door met het onderzoek naar de verdwijning van Holloway.