ORANJESTAD - De Surinaamse verdachten van de moord op Natalee Holloway op Aruba, de broers Deepak en Satish K. komen zaterdag op vrije voeten. Dat heeft de advocaat van Deepak vrijdag gezegd.

Volgens mr. R. Oomen heeft de rechter vrijdag bepaald dat er onvoldoende grond is om het duo nog langer vast te houden. Hun vriend, de Nederlander Joran van der S., komt ook zaterdag vrij. Dat meldden de vader en advocaat van de jongen donderdag al. Joran zit vast sinds 9 juni.

Zwemkleding

De Surinaamse broers werden 25 augustus opnieuw vastgezet. Zij zaten eerder al enkele weken in de cel. Het Openbaar Ministerie (OM) zei nieuwe bewijzen tegen hen te hebben. Volgens Oomen ging het om foto's van een 14-jarig meisje in zwemkleding.

"Foto's die op elk willekeurig strand gemaakt hadden kunnen worden," benadrukt hij. Oomen ontkent dat het om naaktfoto's gaat of om foto's die op een andere manier in de zedensfeer geplaatst zouden kunnen worden.

Alledrie de jongens gelden nog steeds als verdachte in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse scholiere. Ze moeten zich bereikbaar houden voor de politie. Het OM was onbereikbaar voor commentaar.