UTRECHT - ProRail heeft vrijdagavond een goederentrein ter hoogte van Oudewater rond acht uur stilgezet nadat mensen in en bij het station van Gouda onwel waren geworden toen de trein langsreed. Een woordvoerster van ProRail heeft dat gezegd.

Het treinverkeer tussen Woerden en Gouda werd stilgelegd en kwam rond half twaalf weer op gang. De brandweer onderzocht de trein maar kon geen lekkage vinden. Gedurende de stremming zette spoorbeheerder ProRail bussen in. De politie liet de stations van Gouda en Gouda-Goverwelle enig tijd ontruimen.

Twee vrouwen in het station en een passagiere van een trein die langs het goederenvoertuig reed, raakten onwel. Dat gebeurde even voor acht uur. De goederentrein werd daarop midden in het land bij Oudewater stilgezet. De vrouwen werden ter plekke behandeld en hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer en medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzochten de goederentrein. Daarbij werden volgens de politie buiten het voertuig geen gevaarlijke stoffen gemeten. De brandweer concludeerde na afloop dat de klachten van de drie vrouwen niet door de goederentrein veroorzaakt waren, aldus de politie. Ook in het station van Gouda mat de brandweer geen gevaarlijke stoffen.

Volgens een woordvoerder van spoorvervoerder Railion was de trein onderwerg van Rotterdam naar diverse bestemmingen in Duitsland. Het voertuig vervoerde containers met onder andere gevaarlijke stoffen.