SCHIPHOL - Het rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee dat de spectaculaire diamantroof op Schiphol onderzoekt, wordt ingekrompen. Het team bestond uit vijftig man. Een woordvoerster van de marechaussee benadrukt dat het onderzoek nog volop loopt en dat het niet op een dood spoor zit. De marechaussee heeft mankracht nodig voor andere onderzoeken.

De roof vond plaats op 25 februari op het vrachtplatform B34 van de luchthaven. De buit bedroeg zo'n 75 miljoen euro aan diamanten en juwelen. De waardevolle goederen zouden op het moment van de roof worden geladen in een vliegtuig met bestemming Antwerpen.

Het dagblad AD meldde vrijdag dat de buit het dubbele had kunnen bedragen. Volgens de krant hebben de rovers vanuit de voorcabine van de KLM-waardetransportbus een ruit ingedrukt om bij het laadgedeelte te komen. Op die manier konden zij bij een deel van de kostbare lading. Het andere deel was alleen via de achterdeur van het voertuig bereikbaar, maar deze was voorzien van een veiligheidsslot. De marechaussee kan en wil het AD-bericht niet bevestigen.