Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 7 april: Niki Terpstra komt hard ten val, protesten tegen het politieke systeem in Algerije en veertig dieren gered uit de oudste dierentuin in de Gazastrook.

Niki Terpstra kwam zondag hard ten val in de Ronde van Vlaanderen. De titelverdediger moest opgeven en mist volgende week ook Parijs-Roubaix. (Foto: Getty Images)

Bij de NN Marathon Rotterdam hadden veel lopers last van de warmte. Renners zochten naar noodzakelijke verkoeling. (Foto: ANP)

In Kirgizië werd zondag de volksopstand van 7 april 2010 herdacht. Daarbij kwamen zeker tachtig mensen om het leven. (Foto: AFP)

Veertig dieren, waaronder vijf leeuwen, een hyena, wolven en apen, werden vandaag gered uit de oudste dierentuin in de Gazastrook. (Foto: AFP)

In het Franse Marseille deden demonstranten de oproep om het politieke systeem in Algerije op de schop te nemen. Demonstranten nemen geen genoegen met alleen het vertrek van president Abdelaziz Bouteflika. (Foto: AFP)

In Lahoysk skiet een als Marge Simpson verklede vrouw de piste af. Met het op humoristische wijze naar beneden skiën, wordt in de Wit-Russische stad het einde van de winter ingeluid. (Foto: AFP)