AMSTERDAM - Danny Broens gaat de nabestaanden van een door hem doodgereden voetganger in de Turkse badplaats Alanya financieel bijstaan, zo schrijft De Telegraaf. "Ik wil graag iets voor de familie doen. De komende tijd boek ik iedere maand een deel van mijn salaris over naar Turkije."

De 21-jarige kapper uit Den Haag werd maandag na vijf weken voorarrest op vrije voeten gesteld. De Turkse rechtbank oordeelde dat Broens niet langer in voorarrest hoeft te zitten omdat uit onderzoeken van de politie bleek dat hij geen schuld aan het ongeluk had. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak vindt in oktober plaats.

Stuiptrekkend

Broens had enkele weken geleden op een boulevard met een scooter een Turkse man aangereden, die als gevolg daarvan overleed. "Ik had er alles aan gedaan om hem te ontwijken. Tijdens de klap sloeg ik met mijn hoofd tegen de stoep. Toen ik opstond lag die jongen stuiptrekkend op de grond", vertelt Broens in De Telegraaf.

"Het werd zwart voor mijn ogen. Pas de volgende ochtend werd ik wakker in een ziekenhuis." Broens belandde met een lichte hersenbloeding in het ziekenhuis.

/NIEUWSTurkse rechter laat Haagse Danny Broens gaan