Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Donderdag 4 april: de ambassadeur van de Verenigde Staten Pete Hoekstra opent de Goudse kaasmarkt, zelfmoordwapen van Van Gogh onder de hamer en de NAVO bestaat zeventig jaar.

De revolver waarmee schilder Vincent van Gogh op 27 juli 1890 vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd, wordt op 19 juni door het Franse veilinghuis Auction Art in Parijs geveild. Volgens het veilinghuis moet het wapen 60.000 euro opbrengen. (Foto: ANP)

Twee vrouwen bidden tijdens de viering van Miraj al Alam (Hemelvaart) in Kasjmir. Op deze feestdag komen jaarlijks duizenden moslims samen in de stad Srinagar. (Foto: AFP)

Een pauw opent zijn verenkleed in het dorp Mohatabad in de Noord-Indiase deelstaat Haryana. (Foto: AFP)

Een zeehond in Scheveningen. (Foto: Marleen Fouchier)

De NAVO viert haar zeventigste verjaardag. Het is voor het militaire bondgenootschap een roerige periode met tal van geopolitieke problemen. Bovendien vraagt de belangrijkste lidstaat meer van zijn kleinere partners. (Video: NU.nl)

In het Stedelijk Museum is een tentoonstelling van de Oostenrijkse kunstenaar Maria Lassnig te zien. (Foto: ANP)

De ambassadeur van de Verenigde Staten Pete Hoekstra en burgemeester Mirjam Salet van Gouda tijdens de opening van de Goudse kaasmarkt. (Foto: ANP)

Een medewerker van een Utrechtse platenzaak plaatst een album van Nirvana in de etalage. Dit is ter nagedachtenis aan zanger en gitarist Kurt Cobain, die 25 jaar geleden op 27-jarige leeftijd overleed. (Foto: ANP)

De eerste Donald Duck met lesbisch stel. Het weekblad reageert daarmee op een Jeugdjournaal-item over de tienjarige Fenna, die twee vaders en twee moeders heeft. Zij stoorde zich eraan dat in Duckstad alleen maar heteroseksuele koppels te zien waren. (Foto: ANP)