PARIJS - Zeven personen zijn om het leven gekomen en drie mensen ernstig gewond geraakt door een brand maandagavond in een woonblok voor immigranten in Parijs. Onder de doden zijn vier kinderen. Het gaat om de derde grote brand in een complex voor Afrikanen in de Franse hoofdstad sinds april.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Onder de doden zijn vier kinderen

Een van de vier omgekomen kinderen is een jongen die vanaf de vierde verdieping naar beneden sprong. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hulpverleners vonden de lichamen van de andere slachtoffers in het gebouw. Elf personen raakten lichtgewond. Onder hen zijn enkele brandweermannen.

Kinderen

Het incident kwam nog geen vier dagen na de brand waardoor zeventien slachtoffers vielen, onder wie veertien kinderen. In april stierven 24 mensen door een hotelbrand in Parijs. De brand van maandag was in een vervallen pand van vijf verdiepingen in de centraal gelegen wijk Marais (derde arrondissement). De brandweer rukte uit met dertig voertuigen en ongeveer honderd manschappen. De vuurzee was na negentig minuten bedwongen.

Ivoorkust

Volgens de burgemeester van het arrondissement bewoonden twaalf families uit Ivoorkust het complex. Al sinds enkele jaren waren er signalen dat de leefomstandigheden in het pand ontoelaatbaar zouden zijn, zei hij. De veertig bewoners hadden het gebouw in verband met een renovatie in september moeten verlaten. De brand brak uit op de eerste verdieping. De oorzaak was dinsdagochtend nog onbekend.

President Chirac gaf opdracht tot een onderzoek naar de brand. Chirac zei dat hij op de hoogte wil worden gesteld van de precieze omstandigheden waaronder de tragedie plaatshad.