DEN NUL - Zwemplas De Lange Kolk bij Den Nul (gemeente Olst-Wijhe) is afgesloten om gevaar voor de gezondheid van zwemmers te voorkomen. In het water werd een onbekende vloeistof ontdekt. De politie heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het gaat om een 'olieproduct' en een impregneermiddel.

De politie heeft maandagavond twee jongens van dertien en veertien jaar uit Olst aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vervuiling. Het tweetal is dinsdag verhoord en heeft bekend twee vaten in het water te hebben gegooid. In de vaten zaten het olieproduct en het impregneermiddel. De jongens waren van plan een vuurtje te stoken. Toen dit niet lukte, gooiden ze de vaten in het water. Ze hadden die gevonden bij een bedrijf in Olst.

De zwemplas werd maandag afgezet met waarschuwingsborden en politielint nadat gebruikers van de plas de stoffen hadden ontdekt. Een duikersploeg van de brandweer heeft het gebied rond de vervuiling onderzocht. Vooralsnog is er geen gevaar voor de volksgezondheid, zo meldde
de provincie