ZWOLLE - De A28 tussen 't Harde en Wezep is maandagavond in beide richtingen afgesloten wegens een brandende tankwagen. Ook het treinverkeer op het nabijgelegen spoor werd een klein uur stilgelegd tussen Zwolle en Nunspeet.

Dat hebben politie en NS meegedeeld. De tankwagen bevat ongeveer 12.000 liter benzine en diesel die volgens de politie "gecontroleerd" moet uitbranden. Brandweerkorpsen uit de omgeving verlenen assistentie. Volgens de politie is de brand "onder controle".

Explosiegevaar

De weg zal volgens de politie nog zeker enkele uren dichtblijven. Na de brand moet er nieuw asfalt worden aangebracht. Het treinverkeer werd stilgelegd wegens de hevige rookontwikkeling. Politie en brandweer waren extra alert wegens het explosiegevaar en de bosrijke omgeving.

Volgens de politie is een tankwagen ingereden op een vrachtwagen die langs de weg stilstond. De tankauto schaarde en kwam in de middenberm terecht. Daarbij is de diesel en euro in de tanks in brand gevlogen. De chauffeur van de tankwagen raakte lichtgewond.

Het verkeer op de A28 wordt omgeleid. Desondanks stonden er kilometerslange files, vooral in zuidelijke richting, op de rijbaan van het ongeval.