EDE - De politie in Ede is op zoek naar een man, die tussen april en augustus van dit jaar bejaarde en hulpbehoevende vrouwen in hun eigen huis heeft aangerand. In een geval kwam het tot een verkrachting, aldus een woordvoerder van de politie.

De man zoekt zijn slachtoffers voornamelijk in bejaardenhuizen en aanleunwoningen. Hij komt 's nachts de slaapkamer van zijn slachtoffers binnen door langs gevels en balkons naar openstaande deuren en ramen te klimmen. De aanrander dwingt de vrouwen vervolgens met geweld seksuele handelingen te plegen of toe te staan. De mishandelde vrouwen zijn tussen de 52 en 90 jaar oud. De meesten zijn volgens de zegsman van de politie echt bejaard te noemen.

Overstuur

Een aantal aangerande vrouwen is volgens de politie doof of anderszins lichamelijk gehandicapt. De meeste slachtoffers zijn door het incident ernstig overstuur. De politie vermoedt dat niet alle vrouwen aangifte hebben gedaan en wil daarom niet zeggen om hoeveel slachtoffers het precies gaat.

Opsporing Verzocht

Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de kwestie. Op televisie is een reconstructie van de insluipingen te zien. Ook toont de politie een fiets, die de vermoedelijke verdachte heeft achtergelaten na een vergeefse achtervolging door de politie.