Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Vrijdag 29 maart: start van kaasseizoen Alkmaar, weer Brexit-demonstraties en cholera in Mozambique.

Een kalf geniet van het lentezonnetje in Wassenaar. (Foto: Hedwig Bleijswijk)

Een pro-Brexit-demonstrant staat met een spandoek buiten het parlement in Londen. Binnen wees het Britse Lagerhuis de Brexit-deal van premier Theresa May voor de derde keer af. (Foto: AFP)

Een olifant sproeit een olifantendrijver nat in de Sabarmati in India. (Foto: AFP)

Een vrouw loop met haar kind door een veldhospitaal in het door cycloon Idai getroffen Beira. Zeker 138 gevallen van cholera onder de lijdende bevolking van Mozambique zijn vrijdag bevestigd. (Foto: ANP)

Alkmaar viert de eerste kaasmarkt van het jaar. Traditiegetrouw worden de kazen aan het begin van het kaasseizoen, dat tot eind september duurt, gekeurd. De kaasmarkt in de Noord-Hollandse stad is de oudste en grootste van het land. (Foto: ANP)

Een lenteplaatje op deze warme dag. (Foto: Marleen Fouchier)

Verdwaalde papegaaiduiker zwemt rond in Dordrecht
15
Verdwaalde papegaaiduiker zwemt rond in Dordrecht

Twee boswachters melden dat er een verdwaalde papegaaiduiker is ontdekt in Dordrecht.

Rotterdamse scholieren maken op het Binnenhof selfies met minister Wopke Hoekstra van (Financiën). Ook andere ministers zijn met de kinderen op de foto gegaan na afloop van de wekelijkse ministerraad. (Foto: ANP)

Een deelnemer van een modderloop, met een lengte van 10 kilometer, in het Israëlische Tel Aviv springt in een bad vol modder. (Foto: EPA)

Duizenden Duitse scholieren voeren onder schooltijd actie voor een beter klimaat. De bijeenkomst in Berlijn werd bijgewoond door de wereldberoemde 'klimaatspijbelaar' Greta Thunberg uit Zweden. (Foto: AFP)

Twee meisjes omhelzen elkaar tijdens de nationale herdenking voor de slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. De ceremonie vond plaats in een park in Christchurch. (Foto: AFP)