Raymond van Barneveld is volgens zijn manager donderdag teruggekomen op zijn besluit om per direct te stoppen met darts. De 52-jarige Hagenaar heeft er spijt van dat hij eerder op de dag, na afloop van de Premier League of Darts in Rotterdam, vertelde een punt te zetten achter zijn loopbaan.

"Raymond gaat nu een weekendje weg en dinsdagochtend ga ik even met hem zitten. Ik verwacht dat hij gewoon doorgaat. Hij staat volgende week zaterdag gewoon weer te spelen", zegt zijn manager Jaco van Bodegom tegen NUsport.

"Ik ken hem heel goed. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat hij na een dramatisch verlies als eerste riep dat hij ging stoppen. Dat was ook nu weer het geval. Hij heeft te veel gehandeld vanuit de emotie."

Van Barneveld deed zijn uitlatingen vlak na de pijnlijke 1-7-nederlaag tegen Michael van Gerwen, nadat hij de dag ervoor al met dezelfde cijfers had verloren van Daryl Gurney. Hij beweerde dat hij het in mentaal opzicht niet meer kan opbrengen om nog langer prof te zijn.

"Dit is het einde. Dit is een afscheid van verdriet. Twee keer 7-1 op mijn kloten gekregen. Ik ben vernederd in mijn eigen land. Ik heb er genoeg van. Ik heb geen zin meer. Ik ben kapot, heb er geen fut meer voor. Ik wil geen pijn meer lijden", zei hij op een persconferentie tegen NUsport.

Raymond van Barneveld hield het donderdag niet droog in Ahoy. (Foto: PDC/Lawrence Lustig)

'Afgelopen week was één groot drama voor Raymond'

Van Barneveld degradeerde woensdag als gevolg van de nederlaag tegen Gurney uit de Premier League, waardoor de wedstrijd tegen Van Gerwen zijn laatste ooit was in Ahoy, aangezien hij eerder al aankondigde aan het eind van het jaar te stoppen.

"De afgelopen week was één groot drama voor Raymond. Hij stond in alle roddelbladen. Dat eiste zijn tol. Dat probeerden we zoveel mogelijk naar de achtergrond te drukken, maar vanavond kwam alles eruit", doelt Van Bodegom op de scheiding van Van Barneveld.

"Raymond voelde zich vernederd. Hij is een trotse man met een groot ego. Normaliter vertrekken we na de wedstrijd naar het hotel, trekt hij op bed de dekens over zijn hoofd om uit te huilen en zien we de volgende dag meer perspectief en gaan we verder. Dit keer ging het wat anders."

Van Barneveld doet nu dus volgend weekeinde waarschijnlijk gewoon mee aan de Players Championships. Hij moet daarop weer goede resultaten boeken om uitzicht te blijven houden op kwalificatie voor het WK van december in het Alexandra Palace in Londen.