LOS ANGELES - Een team van meer dan vijftig artsen en assistenten van het Mattel Kinderziekenhuis in Los Angeles heeft dinsdag een Siamese tweeling van één jaar oud gescheiden. De meisjes uit Guatemala zaten met hun hoofden aan elkaar vast. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN gemeld.
CNN

Volgens de artsen hebben de meisjes beiden eigen hersenen van normale afmetingen, gescheiden door een membraan, zodat niet in hersenweefsel gesneden behoefde te worden. Een student medicijnen die de operatie bijwoonde, zei dat de chirurgen erg tevreden waren over de operatie.

Kort na de operatie moest één van twee baby's, Maria Teresa de Jesus Quiej-Alvarez, weer onder het mes, omdat er inmiddels een bloeding was ontstaan onder haar schedel. Deze bloedophoping zorgde voor te veel druk op de hersenen van het meisje. Deze complicatie was echter niet onverwacht.

De Siamese tweeling werd 25 juli 2001 op het platteland van Guatamala geboren. Een liefdadigheidsinstelling in Washington zorgde ervoor dat de meisjes en hun ouders naar Los Angeles konden komen. De medische kosten bedragen ongeveer anderhalf miljoen dollar (ongeveer evenveel euro). Dat kunnen de ouders niet opbrengen. Het ziekenhuis heeft een fonds voor hen opgericht.