AMSTERDAM - De omstreden spermashow 'Ik wil een kind van jou...en verder niets' krijgt geen vervolg. Het programmaconcept delfde zaterdag het onderspit tegen 'Een goed begin' in de finale van de 'TV Competitie'. Vijf tv-producenten mochten een proefuitzending maken die werd uitgezonden op Talpa. 'Een Goed Begin' kreeg de meest waardering van een jury en de kijkers. Producent Endemol mag nu een hele serie maken.

In 'Een goed begin' worden twee kandidaten met behulp van een 'matchmaker' aan elkaar gekoppeld en gaan in ondertrouw als ze elkaar voor het eerst zien. Daarna worden ze gevolgd tijdens een intensieve kennismaking waarna ze uiteindelijk voor het altaar besluiten of zij 'ja' zeggen tegen een huwelijk.

De veelbesproken proefuitzending van de spermadonorshow werd slecht bekeken en slecht gewaardeerd. Dat is een opluchting voor het CDA dat tot twee keer toe Kamervragen stelde over het 'volstrekt verwerpelijke' idee van Reinout Oerlemans. Eerder wezen ook Joop van den Ende en RTL-baas Fons van Westerloo het concept af.