APELDOORN - Prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau, van Vollenhoven en Anita van Eijk zijn donderdag in Paleis Het Loo in Apeldoorn voor de wet getrouwd. Het huwelijk van de derde zoon van prinses Margriet werd in kleine kring voltrokken door burgemeester G. de Graaf van Apeldoorn.

Zaterdag volgt de kerkelijke inzegening in Noordwijk, door de Amsterdamse doopsgezinde predikant ds Henk Leegte.

De prins heeft met zijn jawoord het lidmaatschap van het Koninklijk Huis verloren, doordat hij geen toestemming heeft laten vragen aan de Eerste en Tweede Kamer. Volgens de prins zou dat toch alleen maar theoretisch zijn geweest. Voor hem is een lange reeks van troonopvolgers, met op kop prins Willem-Alexander en zijn beide dochters.

De bruid droeg een pakje van zijde in de kleuren geel en groen. Dat was ontworpen door de uit Singapore afkomstig, nu in Parijs werkende couturier, Andrew NG. Het paar kwam bij Het Loo aan in een Rolls Royce, een voormalige hofauto van koning Olav van Noorwegen.

Onder aanwezigen waren de koningin, de premier en de beide Kamervoorzitters. Van de familie ontbraken prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Ze zijn met vakantie. Ze komen zaterdag wel naar de kerkelijke plechtigheid. Prins Friso en zijn vrouw Mabel ontbraken donderdag ook.