Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Woensdag 20 maart: Nederland opnieuw naar de stembus, koeien voor het eerst dit jaar naar buiten en de viering van Holi.

Stembureaus zijn dinsdag geopend voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Tot 21.00 uur kan er gestemd worden, zo ook in het Oude Stadhuis van Den Haag. (Foto: ANP)

Minister-president Mark Rutte eet een appel terwijl hij naar de Haagse basisschool Wolters fietst. Hier brengt hij zijn stem uit voor de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschappen. (Foto: ANP)

Hindoes in de Indiase stad Amritsar vieren Holi, een van de belangrijkste feesten in het Hindoeïsme. Zij verwelkomen het nieuwe jaar en de lente door elkaar met gekleurd poeder te bestrooien. (Foto: EPA)

Het feest wordt ook in andere landen gevierd, waaronder Myanmar. In de stad Yangon wordt geen poeder gebruikt, maar gekleurd water. (Foto: AFP)

Gele lintjes op de parlementszetels van de Catalaanse politici die vastzitten vanwege het uitroepen van een illegaal referendum over de onafhankelijkheid van de Spaanse regio. De president van Catalonië weigert de lintjes te verwijderen, ondanks een verzoek van de Spaanse kiescommissie. (Foto: EPA)

Alison Mackenzie doet namens het Verenigd Koninkrijk mee met het ritmische gymnastiek op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi. Het toernooi komt donderdag na twee weken ten einde. (Foto: AFP)

Twee schepen zijn tegen elkaar gebotst op de Waal bij Nijmegen. Rijkswaterstaat en de brandweer hebben de passagiers van het cruiseschip geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen. (Foto: ANP)

Om 11.00 uur is de astronomische lente officieel van start gegaan. Traditioneel worden er verschillende koeien in het land voor het eerst losgelaten in de wei. Ook dit jaar levert dat weer beelden op vol met enthousiaste koeien.

Luchtvervuiling bij de Victoria Harbour in Hongkong. Volgens de lokale autoriteiten is de slechte luchtkwaliteit het gevolg van motorvoertuigen, schepen en energiecentrales. (Foto: EPA)