De voormalige plaatsvervangend hoofdofficier van het Functioneel Parket en fraudespecialist Vincent L. heeft samen met tien andere mannen een dagvaarding van het Openbaar Ministerie (OM) ontvangen voor ontucht met een minderjarige jongen tegen betaling.

Hij moet binnenkort voor de rechtbank in Den Haag verschijnen, de tien andere mannen voor de rechtbank in Amsterdam. De voormalige plaatsvervangend hoofdofficier heeft hier een verzoek voor ingediend, vanwege zijn eerdere werkzaamheden bij justitie.

L. werd in januari vorig jaar ontslagen, nadat bekend was geworden dat hij verdacht werd van ontucht met een minderjarige jongen.

De verdachten zijn allen afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variëren in leeftijd van 38 tot 58 jaar. Voor het onderzoek werden hun woningen doorzocht, waarbij ook telefoons en digitale gegevensdragers als computers en tablets in beslag zijn genomen.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat de ouders van de jongen in januari 2017 aangifte hadden gedaan, omdat zij berichten op de telefoon van hun zoon hadden gevonden. Het gaat om een jongen die destijds rond de zestien jaar oud was.