ROOSENDAAL - Een wolkbreuk heeft maandag en dinsdagochtend in verschillende delen van Nederland de nodige overlast veroorzaakt. De meeste regen viel maandag in Roosendaal waar het dak van sport- en evenementencentrum Leysdream het gedeeltelijk begaf. In Hilversum heeft een zware regenbui dinsdagochtend voor de nodige problemen gezorgd. Een groot deel van de gemeente staat onder water. Voor zover bekend heeft de onweersbui geen gewonden opgeleverd, alleen veel overlast.

In Roosendaal kwam het water met zoveel geweld naar beneden dat enkele dakspanten van sport- en evenementencentrum Leysdream het begaven. Hierdoor kwam zo'n duizend vierkante meter dak naar beneden. Volgens de politie raakte daarbij niemand gewond.

Draai van de Kaai

In Roosendaal was op dat moment de dameskoers van het wielercriterium De Draai van de Kaai bezig. De organisatie van het evenement legde de wielerwedstrijd wegens het noodweer bijna twee uur stil. Rond 19.30 uur mochten de profwielrenners, onder wie Boogerd, Knaven en Merckx alsnog van start.

Bij de alarmcentrale van de brandweer heeft de telefoon tot geruime tijd na de wolkbreuk roodgloeiend gestaan. Zij kreeg meldingen van ondergelopen straten en kelders, omhoogkomende putdeksels en valse alarmen.

Treinen

Ook het treinverkeer in Brabant ondervond hinder van het onstuimige weer. Door blikseminslag ontstond een stroomstoring in de sein- en wisselbesturing in Oudenbosch. Tussen Zevenbergen en Roosendaal reden ruim drie uur geen treinen maar bussen.

Treinreizigers kregen te maken met een vertraging van drie kwartier. Tegen 21.00 uur was de storing verholpen en kwam het treinverkeer weer op gang.

Wolkbreuk

Een zware regenbui heeft dinsdagochtend een groot deel van de gemeente Hilversum onder water gezet. De politie heeft tientallen meldingen binnengekregen van ondergelopen kelders en bedrijven die overstroomd zijn.

Putdeksel

De bui trok rond 03.30 uur over de gemeente. Volgens de politie overstroomdem vrijwel alle straten in Hilversum. "Er zijn veel putdeksel weggespoeld en er kwamen auto's vast te zitten in het water." De bui trok daarna verder naar de gemeenten Naarden en Bussum. Volgens de politie heeft de regen daar aanzienlijk minder overlast veroorzaakt.

De brandweer is de gehele nacht bezig geweest om ondergelopen wegen weer droog te krijgen. Alleen op sommige plekken in het centrum staat de straat nog blank. "Maar voor zover bekend zijn er geen wegen meer afgesloten voor het verkeer", aldus een politiewoordvoerster.

Ook uit Naarden en Loosdrecht kreeg de politie verschillende meldingen van wateroverlast. "Maar veel minder dan vanuit Hilversum. Het heeft hier uiteindelijk maar een kwatiertje geregend. Gelukkig maar", zegt de woordvoerster. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.