ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag een 22-jarige Schiedammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van kickbokser Peter Smit. Dat heeft de Rotterdamse politie woensdag bekendgemaakt. De voormalige wereldkampioen werd vorige week maandag op de Meidoornsingel in Rotterdam op klaarlichte dag doodgeschoten.

Het wapen waarmee de 43-jarige Smit meerdere malen werd beschoten, werd kort na de schietpartij in de buurt van het delict teruggevonden. Of de aangehouden man hoofdverdachte is of dat er nog meer aanhoudingen zijn te verwachten, wilde de politie niet zeggen. "We zijn nog druk bezig met het onderzoek", aldus een woordvoerder woensdag.

De geboren Dordtenaar zou zijn doodgeschoten na een woordenwisseling, maar een precieze toedracht is nog onduidelijk. Peter Smit begon zijn lange carrière in de vechtsporten als karateka. Hij behaalde Europese en Nederlandse titels in het zogeheten kyokushin karate.

The Hurricane

In 1985 versloeg hij op één dag zes tegenstanders bij de open kampioenschappen karate op Hawaii en daarmee was zijn bijnaam 'The Hurricane' geboren. De Dordtenaar stopte twee jaar geleden noodgedwongen vanwege een chronische enkelblessure. Hij kickbokste in totaal 26 partijen.